Hem Kompositörer Intervjuer Artiklar Recensioner Kalender Nyheter Länkar Redaktionen Forum

Symphonic Fantasies i Stockholm 9 juni

NYHET I juni blir det återigen spelmusikfest i Stockholms Konserthus. Succékonserten från Tyskland gör finbesök i Sverige och hedersgäst är kompositören Yasunori Mitsuda.

Gamers X-Mas i Göteborg

RECENSION Efter premiärsuccén i Stockholm drog turnén vidare till Göteborg och där bjöds på briljant framförd musik.

Det stora i det lilla

ARTIKEL Spel till smartphones och surfplattor tar allt mer plats. Även spelen till dessa format har musik och även den musiken är i många fall riktigt, riktigt bra. Men hur många är vi som tänker på det?

Premiär för Gamers X-Mas

RECENSION På premiären av Gamers X-Mas visade bandet ”Level Up!” hur en riktig gamerjul ska firas. Klassiker från Mega Man, Street Fighter II, Chrono Trigger och många fler spel hyllades på en konsert helt tillägnad alla som älskar digitala spel.

Gamers X-Mas - en tidig julklapp

ARTIKEL Vi har pratat med producenterna bakom vinterns storsatsning. De har en hel del att säga om sin egen produktion, men passar samtidigt på att ge en och annan känga till tidigare spelmusikkonserter.

Den ljusnande framtid är vår

ARTIKEL Sommaren 2011 hade David Saulesco förmånen att gå på två i hans tycke riktigt bra, spännande och modiga spelmusikkonserter.

Harry Potter and the Deathly Hallows Part 2: The Videogame Soundtrack

RECENSION James Hannigan har på ett strålande vis satt samman soundtracket till spelversionen av den sista delen i Harry Potter-sagan. David Saulesco recenserar.

Högklassig konsert i Göteborg

RECENSION Göteborgs Symfoniker och spelmusik visade sig vara en mycket lyckad kombination på konserten Score.

Spelmusik och musikspel

ARTIKEL Musik har länge varit en styvmoderligt behandlad del av tv- och datorspel, men som de senaste åren gjort ett slags klassresa.

Till toppen© 2001-2012 Spelmusik.net