Världspremiär för The Last Guardian på konsert i Köpenhamn

Underscore Productions Score-konserter har turnerat runt i Sverige, Norge och Finland i flera år. Men än så länge har turnén inte gjort något stopp i Danmark.

Den 27 och 28 januari 2017 blir det ändring på det. Då besöker Score Köpenhamn och tar med sig en världspremiär i form av musik från nyligen släppta The Last Guardian med musik av Takeshi Furukawa.

- För att ackompanjera berättelsen i The Last Guardian valde jag att skapa ett orkestralt soundtrack som förhoppningsvis är så tidlöst och minnesvärt som de jag präglades av som barn. Det är en stor ära att musiken kommer framföras tillsammans med så många stora verk. Jag hoppas att ni uppskattar musiken lika mycket som jag gjorde när jag skrev den, säger Takeshi Furukawa i ett pressmeddelande.

Orvar Säfström, producent för Score, berättar att han är stolt över att ha med The Last Guardian i programmet:

- Score är en hyllning av spelmusik med kompositörerna och deras verk i fokus. Takeshi Furukawas soundtrack är fantastiskt och jag är oerhört stolt över att ha med det i vårt konsertprogram.

Övriga inslag blir bland annat Super Mario, The Legend of Zelda, Final Fantasy och The Last of Us. Musiken framförs av Danmarks Radios symfoniorkester. Louise Fribo sjunger och Charles Hazlewood dirigerar.

Biljetter finns att köpa här.