Spelkonsert i Tyskland 16 november

East Meets West är titeln på en konsert som hålls i Köln i Tyskland fredagen den 16 november. Som namnet antyder handlar det om en blandning mellan japansk och västerländsk spelmusik, och bland annat framför WDR Rundfunkorchester musik från Journey, Unlimited SaGa, Zelda: Twilight Princess och Turrican II. Den sistnämnda titeln högtidlighålls av att kompositören Chris Hülsbeck bjuder på ett nyarrangemang som även kommer finnas med i en kommande Turrican-box som gjorts möjlig med hjälp av fans via Kickstarter.

En annan höjdpunkt är en svit med musik från Xenogears, ett av Square Enix gamla rollspel vars musik nästan aldrig har framförts live. Dirigent är Wayne Marshall och för arrangemangen står producenten Thomas Böckers favoritarrangörer Jonne Waltonen och Roger Wanamo.

Konserten kommer att sändas live i ljudform imorgon 20:00 via tyska WDR:s webbplats. Dessvärre sägs sändningen endast fungera inom Tyskland. Däremot kommer konserten gå att lyssna på i sin helhet lördagen den 24 november 20:05 på WDR4 som finns tillgänglig i webbradioformat här. Information om sändningen finns här.

WDR Rundfunkorchester Köln
WDR Rundfunkchor Köln

Dirigent: Wayne Marshall
Arrangörer: Jonne Valtonen och Roger Wanamo
Piano: Benyamin Nuss

Konsertprogram:

1. Lylat Wars und StarWing – Toward the Celestial Sphere
2. EverQuest II – Thundering Steppes
3. James Bond 007: Blood Stone – Athens Harbour Chase
4. Journey – Apotheosis
5. Final Fantasy – Concerto for Piano and Orchestra

Paus

6. Xenogears – Suite
7. Unlimited Saga – Ruby‘s Theme
8. Gothic 3 – Suite
9. The Legend of Zelda: Twilight Princess – Light Spirit
10. Turrican II – Anthology Suite