Nördmusik: Avsnitt 5

Här är det femte avsnittet av podcasten Nördmusik! Musik ur spelen Vandal Hearts 2, Ni no Kuni: Wrath of the White Witch, Castlevania, Warcraft 2: Tides of Darkness och Mario Kart 8. Ni får även veta vad spelutvecklarna Blizzard Entertainment hette när de startades, vad engelsmannen James Bernard har för koppling till spelserien Castlevania och mycket mer.

Play

Prenumerera via iTunes

RSS-ström

 1. Overture från Vandal Hearts 2
  Musik: Hiroshi Tamawari
  Spelets musik gavs ut på skiva 1999. Skivan finns inte till försäljning i butik längre utan går endast att få tag på i andra hand på t. ex. eBay och Tradera.
 2. The Fairyground från Ni no Kuni: Wrath of the White Witch
  Musik: Joe Hisaishi
  Spelets musik är utgiven på skiva av Wayô Records och kan beställas från Wayô Records webbutik.
 3. Wicked Child från Castlevania
  Musik: Kinuyo Yamashita
  Spelets musik gavs ut på en samlingsskiva tillsammans med musiken från Castlevania 2 och 3. Originalutgivningen trycks inte längre, men ett nytryck av skivan går fortfarande att beställa från t. ex. CDJapan.
 4. Vampire Killer från Castlevania
  Musik: Satoe Terashima
  Se ovan.
 5. Orc 2 från Warcraft 2: Tides of Darkness
  Musik: Glenn Stafford
  Spelets musik har aldrig givits ut på skiva, men Glenn Stafford släppte personligen MIDI-filer av all musik från spelet. Dessa och olika mp3-versioner av dessa finns att hitta på olika webbsidor, till exempel bloggen Games Music.
 6. Mount Wario från Mario Kart 8
  Musik: Ryo Nagamatsu
  Spelets musik har inte givits ut på skiva eller digitalt – åtminstone inte ännu. Club Nintendo brukar ge ut soundtrack till Nintendo-spel till sina medlemmar, men inte alltid till försäljning. En del privatpersoner har lagt upp musiken på YouTube i väntan på – förhoppningsvis – ett officiellt soundtrack.

Vi tar tacksamt emot feedback för denna podcast. Hör av er direkt till david [at] saulesco [punkt] se