Nördmusik: Avsnitt 3

Här är det tredje avsnittet av podcasten Nördmusik! I det här avsnittet spelas musik ur spelen Alundra, L.A. Noire, Harry Potter and the Deathly Hallows part 2, Deus Ex: Human Revolution och The Magical Quest Starring Mickey Mouse. Du får även veta vem som av vissa anses vara spelvärldens svar på John Williams, vad spelutgivaren Rockstar har gemensamt med artisten Björk och mycket mer.

Play

Prenumerera via iTunes

RSS-ström

 1. The Wind that Crosses the Earth från Alundra
  Musik: Kohei Tanaka
  Ett soundtrack gavs ut på skiva 1997, men är sedan länge ur tryck och väldigt sällsynt. Ibland dyker exemplar upp på t. ex. eBay, men oftast till ett högt pris. Skivsamlare bör också vara uppmärksamma på att piratkopior, “bootlegs”, cirkulerade flitigt i början av 2000-talet, så kolla extra noga så att ni inte råkar betala dyra pengar för en billig kopia!
 2. Temptation pts. 1–3 från L.A. Noire
  Musik: Andrew Hale och Simon Hale
  Ett soundtrack gavs ut i samband med spelets release och finns både att köpa på t. ex. iTunes Store samt på Spotify.
 3. A Mysterious Calm från Harry Potter and the Deathly Hallows part 2
  Musik: James Hannigan
  Musiken har aldrig givits ut officiellt. De som förbokade spelet fick en värdecheck med vilken de kunde ladda ner ett urval av musik från spelet, men det är allt.
 4. Icarus från Deus Ex: Human Revolution
  Musik: Michael McCann
  Ett förkortat soundtrack medföljde vissa samlarutgåvor av spelet och ett längre soundtrack finns till salu på t. ex. Sumthing.com och iTunes Store samt på Spotify.
 5. Treetops från The Magical Quest Starring Mickey Mouse
  Musik: Mari Yamaguchi
  Ett soundtrack verkar inte ha givits ut. Alternativet är att lyssna på musiken med hjälp av särskilda program som emulerar Super Nintendos ljudchip.

Vi tar tacksamt emot feedback för denna podcast. Hör av er direkt till david [at] saulesco [punkt] se