Nördmusik: Avsnitt 2

Här är det andra avsnittet av podcasten Nördmusik! I det här avsnittet spelas musik ur spelen Legend of Mana, Donkey Kong Country 2: Diddy’s Kong Quest, Total Annihilation, Transport Tycoon och Amnesia: A Machine for Pigs.

Ni får även veta vad Seiken Densetsu- och Final Fantasy-serierna har gemensamt, hur karaktären Donkey Kong skapades och mycket mer.

Play

Prenumerera via iTunes

RSS-ström

 1. The Darkness Nova från Legend of Mana
  Musik: Yoko Shimomura
  Ett soundtrack gavs ut på skiva 1999 samt i nytryck 2004. Skivan finns att köpa på t. ex. Amazon och CDJapan samt på auktionssidor som Tradera och eBay.
 2. Stickerbush Symphony från Donkey Kong Country 2: Diddy’s Kong Quest
  Musik: David Wise
  Ett soundtrack gavs ut på skiva (och på kassettband!) 1995, men går inte längre att få tag på annat än på auktionssidor och liknande.
 3. The March Into Death från Total Annihilation
  Musik: Jeremy Soule
  Musiken verkar tyvärr inte ha givits ut separat överhuvudtaget, men gick att separera från själva spelet och lyssna till på egen hand. Begagnade exemplar av spelet går att få tag på billigt på t. ex. eBay.
 4. Jammit från Transport Tycoon
  Musik: John Broomhall
  Musiken gavs aldrig ut separat, men MIDI-filerna gick att lyssna på utanför själva spelet. På John Broomhalls SoundCloud-sida kan man lyssna på exempel på nyinspelningar av hela det gamla soundtracket! Mer information om det nya Transport Tycoon-spelet till smartphones och surfplattor finns på spelets webbsida.
 5. Dieses Herz från Amnesia: A Machine for Pigs
  Musik och text: Jessica Curry
  Ett soundtrack har givits ut digitalt av tonsättaren själv och finns att köpa på hennes Bandcamp-sida. Läs mer om spelet på spelets webbsida.

Vi tar tacksamt emot feedback för denna podcast. Hör av er direkt till david [at] saulesco [punkt] se