Nördmusik: Avsnitt 1

Spelmusik.net presenterar det första avsnittet av vår alldeles egna podcast Nördmusik!

I det här avsnittet spelas musik ur Ultima IX, LittleBigPlanet 2, Knights of the Round, Ninety-Nine Nights och Baldur’s Gate.

Ni får även veta varför musik i spel liknar musik i radioteater, vad Baldur’s Gate har gemensamt med tysk progressiv rock och mycket mer. David Saulesco är er guide.

Play

Prenumerera via iTunes

RSS-ström

 1. Stones från Ultima IX: Ascension
  Musik: David R. Watson
  Arrangemang: George Oldziey
  Ett soundtrack följde med på skiva i samlarutgåvan av spelet, samt fanns tidigare att köpa på synSONIQ Records, men är tyvärr inte längre till salu.
 2. Victoria’s Lab från LittleBigPlanet 2
  Musik: Winifred Phillips
  Ett soundtrack verkar inte ha släppts överhuvudtaget, bortsett från Little BIG Music: Extra! med tre stycken från spelet av en annan tonsättare, Daniel Pemberton.
 3. Desperate Fight från Knights of the Round
  Musik: Isao Abe
  Återigen verkar ett soundtrack inte ha givits ut, utan musiken får avnjutas på YouTube eller genom speciella musikspelare som emulerar Super Nintendos ljudenhet.
 4. The Defender of Truth från Ninety-Nine Nights
  Musik: Pınar Toprak
  Ett soundtrack gavs ut på skiva samma år som spelet släpptes. Musiken finns för lyssning på Spotify samt kan köpas och laddas ned på Sumthing.com.
 5. The Lady’s House från Baldur’s Gate
  Musik: Michael Hoenig
  Ett soundtrack följde med vissa specialutgåvor av spelet. I dag är det enklaste sättet att få tag på musiken att t. ex. köpa spelet på GOG.com; då får du med soundtracket som bonus! Michael Hoenigs första soloalbum finns även för lyssning på Spotify.

Vi tar tacksamt emot feedback för denna podcast. Hör av er direkt till david [at] saulesco [punkt] se