Hem Kompositörer Intervjuer Artiklar Recensioner Kalender Nyheter Länkar Redaktionen Forum

David WesterlundPublicerad: 2010-02-17

David Westerlund är mannen bakom konserterna Final Fantasy Piano & Vocal Collections Live som hölls sommaren 2009. 2010 var han en av de som stod bakom den helt unika produktionen Castlevania - The Concert som ägde rum i Stockholms Konserthus den 19 februari.

Nobuo Uematsu

Publicerad: 2007-12-28

Några timmar innan det i Stockholm var dags för världspremiären av Distant Worlds-turnén den 4 december träffade vi Final Fantasy-kompositören Nobuo Uematsu för en pratstund. Han berättar bland annat om hur han skapade operastycket till Final Fantasy VI och en idé om en möjlig kommande konsert väcks.

Arnie Roth

Publicerad: 2007-12-03

Arnie Roth är både kompositör och dirigent, men har för oss svenskar främst gjort sig känd som mannen som dirigerat Play-konserterna i Stockholm. Vi träffade honom när Play-turnén besökte Lilleström i Norge den 26 oktober 2007.

Orvar Säfström

Publicerad: 2007-10-07

Onsdagen den 26 september hölls en Halo-konsert i Berwaldhallen i Stockholm. Orvar Säfström var producent och konferencier. Här berättar han om konserten, sin bok om tv-spel och en hel del annat.

Akira Yamaoka

Publicerad: 2007-06-20

Akira Yamaoka är mannen bakom musik och ljud i Silent Hill-spelen. Han har dessutom i senare delar tagit på sig alltmer ansvar, senast som producent för Silent Hill 4: The Room. Vi träffar Yamaoka några timmar innan det är dags för den första Play-konserten i Stockholm lördagen den 2 juni. I vår intervju berättar han för oss om att han gärna skriver musik till ett rollspel, om en helt vanlig dag hemma i Japan, vad han tycker om andra spelmusiker, om att samarbeta med internationella artister och mycket mer.


Tobias Enhus

Publicerad: 2006-10-02

Tobias Enhus arbetar som kompositör i USA och har varit med i produktionen av filmer som Matrix och Animatrix och har på sistone även arbetat i spelbranschen, med musik till Matrix: Path of Neo och Spider-Man 3. Vi träffade Tobias inför konserten Joystick i Malmö den 20 augusti och pratade om hans musik till Spider-Man 3 och den stundande konserten.


Stephen Coleman

Publicerad: 2006-10-02

Stephen Coleman har arbetat med produktion av filmmusik i många år, bland annat som dirigent på inspelningar, och har filmer som Miami Vice, Wedding Crashers, About Schmidt och Basic Instinct 2 på meritlistan. I augusti var han på visit i Malmö för att dirigera inspelningen av musiken till spelet Spider-Man 3 samt ledsaga Malmö Symfoniorkester genom konserten Joystick.


Nobuo Uematsu

Publicerad: 2006-08-29

Nobuo Uematsu var på besök i Stockholm några varma junidagar i samband med PLAY! A Video Game Symphony. Vi fick ingen intervju med honom då. Nu har vi fått en per e-post, där Uematsu berättar om sin vistelse i Sveriges huvudstad, spännande spekulationer kring sitt rockbands kommande album med mera.


Arnie Roth

Publicerad: 2006-08-02

Arnie Roth dirigerade Kungliga Filharmonikerna på Play-konserten i Stockholm den 14 juni. David Saulesco, som själv skriver spelmusik, fick en kort intervju med honom efter generalrepetitionen.


Jesper Kyd

Publicerad: 2004-12-08

Jesper Kyd är dansken som flyttade till USA för att göra karriär som spelmusiker. Han lyckades tämligen väl. Han har fått en rad utmärkelser för sina soundtrack till Hitman-serien och nu senast för Freedom Fighters. I vår intervju berättar han om hur det var på Commodore 64-tiden och hur det är nu. Han ger oss även en hälsning på danska.


Instant Remedy

Publicerad: 2003-03-26

Instant Remedy (Martin Andersson) är ansvarig för en av senare års absolut bästa skivor med remixad spelmusik. I vår intervju berättar han bland annat om produktionen av debutskivan samt tipsar om några av sina favoritalbum.


Hiroki Kikuta

Publicerad: 2003-01-06

Hiroki Kikuta är mest känd som kompositören av musiken till Secret of Mana. Men han har även komponerat musiken till Seiken Densetsu 3, Soukaigi och Koudelka. Vi ställde några frågor till denna hårt arbetande japan som tyvärr inte skrivit speciellt mycket musik på sistone.


The Minibosses

Publicerad: 2002-08-24

The Minibosses gör covers på spelmusik från NES-eran. De har bland annat spelat in låtar från Castlevania, Metroid och Contra. Vi har intervjuat Aaron Burke, en av bandmedlemmarna.


Akira Yamaoka

Publicerad: 2002-07-16

Akira Yamaoka är mannen bakom musiken och ljudet i Silent Hill-spelen. Läs vad han tycker om för musik, vilken av sina Silent Hill-kompositioner han tycker bäst om, vad han tycker om spelmusik och mycket mer i vår intervju.


Yasunori Mitsuda

Publicerad: 2002-06-15

I vår intervju med Yasunori Mitsuda berättar han om vilket av hans soundtrack som har sålt bäst, vad han har för framtidsplaner, vad han känner till om svensk musik och mycket mer. Mitsuda har gjort musiken till Chrono Trigger, Xenogears, Chrono Cross och Xenosaga Episode I m fl.

Till toppen© 2001-2012 Spelmusik.net